Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde wint verdiend in oefenwedstrijd van DKOD 1. En is klaar voor de competitiestart

Na te zijn bijgekomen van het kamp, hadden wij maandag nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het vierde (22-12 verlies), maar je zag daar dat een aantal nog niet hersteld was van het kamp. Ikzelf floot de wedstrijd en ook bij mij was het nog zwaar in de benen. Helaas bleek na de wedstrijd dat ik griep had, dus de hele week (ik had toevallig een vrije week), thuis zitten om weer zo snel mogelijk hersteld te zijn voor deze wedstrijd. Ik had namelijk met Coen (helaas gaat hij weg, vanwege een promotie op zijn werk) afgesproken dat hij de wedstrijd zou fluiten, dus ik wilde daar zeker bij zijn. Maar goed, echt hersteld was ik zeken niet (ik ben ook niet meer een van de jongste), ik pakte mij dik in en wij gingen op weg naar Doorwerth, om daar te gaan spelen, tegen Coen zijn grote liefde op korfbal gebied. In een ver verleden heeft DKOD (In 1996 werden zij landskampioen op het veld door met 19-18 van PKC te vinden) namelijk jaren op het allerhoogste niveau gespeeld. Maar goed dat zijn wat historische feitjes. Daar aangekomen, kwam ik bij de tegenstgander, natuurlijk ook weer oude bekenden tegen (de trainer, dus gelijk weer lekker bijpraten). Helaas heeft DKOKD nog maar 1 seniorenteam, maar zij hadden zich goed voorbereid. Zelf waren zij kampioen geworden en vonden het een mooie uitdaging om tegen ons (beide teams spelen breedte korfbal, maar wij zitten in de top daarvan, en DKOD wat lager). Tel daarbij op dat wij in de zaal speelden waar het legendarisch DKOD zijn thuiswedstrijden speelde, en dat er ook nog veel publiek was, maakte dat er een mooie ambiance was. Irwan begon met de bespreking, maar toen bleek dat wij Tobias misten (ha, ha, het kwam uiteindelijk toch goed). Wij begonnen met Ilonka, Emma, Sam, Tobias (aanval), Tessa, Marlijn, Aetze en Pascal. Op de bank begonnen Sem, Mariëlle, Fabian en Jeffrey. Iedereen was in tegenstelling tot maandag u wel fit, en wij wilden direct de toon zetten, Sam (schot) opende de score binnen twee minuten. Daarna kregen wij vele kansen, maar de bal wilde niet door de korf. En dan is het zo dat de goal aan de andere kant valt, en zo was het na tien minuten 1-1. Wij waren wel de betere ploeg, maar hielden DKOD in de wedstrijd. Ondertussen werd erbij lustig gewisseld, en dat had resultaat, want door doelpunten van Jeffrey en Aetze (beide met een schot) namen wij een 1-3 voorsprong. DKOD scoorde snel de 2-3. Maar Sam (wegtrekbal) bracht het verschil weer op twee. Inmiddels was de slotfase aangebroken, en beide ploegen wilden met een zo gunstig mogelijke uitslag de rust bereiken. Na de 2-4, werd er snel achter elkaar door beide teams gescoord. Na de 3-4 scoorde Aetze (schot) de 3-5, en door wat laks verdedigen werd het in de laatste minuut gelijk. Maar bij het scheiden van de markt, was het Marielle (schot) die de ruststand op 5-6 bepaalde.

In de rust met elkaar alles goed doorgesproken, en direct weer de focus op de wedstrijd. Door doelpunten van Jeffrey en Tobias (beide met een schot), liepen wij uit naar een 5-8 voorsprong.  DKOD, deed nog wel iets terug (6-8), maar wij denderden door. Door doelpunten van Jeffrey, Sem en Marlijn (allen met een schot) liepen wij uit naar een 6-11 voorsprong. Deed DKOD dan helemaal niets, nou nee, zij probeerden het wel, maar wij hebben een zo geoliede machine, dat het moeilijk is om deze te ontregelen. Het bleef een leuke en sportieve wedstrijd, waarbij beide teams genoten, van de ambiance, en de sfeer in de historische sporthal. DKOD scoorde de 7-11, maar Aetze (schot) beantwoorde dat direct door de 7-12 te scoren. DKOD wilde het thuis publiek laten zien, wat zij waard zijn en scoorden mooi 8-12. En zo kregen zij weer hoop, maar Tobias (schot) maakte aan alle illusies een eind door de 8-13 te scoren. DKOD wist in de slotminuut nog wel de 9-13 te scoren. Na afloop nog even met Coen en de trainer van DKOKD gepraat, en hij vond het een leerzame wedstrijd, waarbij hij een aantal punten zag die bij zijn team beter kunnen. En dat is toch mooi. Want wie had een paar jaar geleden gedacht, dat er andere teams van ons zouden kunnen leren. Komende week starten wij de competitie thuis tegen Viking 4, om 14.15 uur, dus heb jij niets te doen, kom ons dan aanmoedigen, en geniet van ons spel, en het enthousiasme van de spelers. En als andere verenigingen van ons kunnen leren, dan zie jij misschien ook nog wel punten die op jou van toepassing zijn, en die je kunt gebruiken als speler of als trainer. Tot zaterdag.