2020: Victum 40 Jaar!
2020:Victum 40 jaar!
2020: Victum 40 Jaar!

Vijfde wint verrassend in oefenwedstrijd van het derde

Vandaag was de slotdag voor de jeugd en dus de afsluiting van het seizoen. Ik was gevraagd of ik wilde helpen en was dus bijtijds op het complex. Ondertussen was de selectie druk bezig met het voorbereiden van de clinics die zij zouden geven voor alle jeugd (van de A t/m kangoeroes).  Ik ging eerst helpen bij de Jeugdcommissie en zoals altijd was dit weer perfect georganiseerd.  Daarna even bijkomen en kijken naar de clinics. Ook dit was perfect geregeld. Ondertussen even een boterham eten en bijpraten met wat leden. Daarna ging ik mij voorbereiden op de oefenwedstrijd tegen het derde (de eerste twee duels gingen verloren, maar dat was geen schande, tegen deze talentenploeg).

De wedstrijd begon iets later, omdat ik zo nodig op het hoofdveld wilde spelen (dan zien de toeschouwers ook nog wat). Maar goed de wedstrijd stond onder leiding van Noël, en wij begonnen met Tessa, Marlijn, Pascal, Jeffrey (aanval), Ilonka, Emma, Aetze en Sam (verdediging), en op de bank hadden wij Sasha, Tobias en Jeroen. Het werd vrij snel 0-1, maar wij hadden geleerd van de vorige wedstrijden en kwamen na vier minuten langszij door een doelpunt van Jeffrey (schot). Daar leek het derde wel van te zijn geschrokken, maar het was Aetze (schot) die de 2-1 scoorde, nu volgde er direct een antwoord. Maar dan denk je het derde drukt door, en het antwoord was nee, want Marlijn (schot) scoorde de 3-2. Vlak daarop werd het weer gelijk. Daarna volgde een periode met veel plaats fouten van onze kant, en denk je het derde profiteert hiervan, maar nee het bleef een kwartier lang 3-3, voordat de 3-4 viel, ook daarna bleef het niet best en pas een minuut voor rust viel de 4-4. Ilonka scoorde mooi, met een wegtrekbal, na een even mooi opgezette aanval.

Na een vlammende bespreking van Irwan, gingen wij volle bak, en ja hoor na drie minuten was het Sascha (schot) die de 5-4 scoorde. Maar binnen de minuut was het weer gelijk. Vlak daarop draaide het derde de score om in een 5-6 voorsprong. Het bleef slordig aan beide kanten, maar de gelijkmaker was verdiend en het was Ilonka (schot) die hem scoorde. Het bleef een boeiend schouwspel, en kon alle kanten op, maar het was het derde dat de 6-7 scoorde. Daarna kwam er een breekpunt in de wedstrijd er werd een stip gemist, en Sasha (doorloop) bracht ons langszij. Even was het derde het kwijt, en door doelpunten van Jeroen (2x schot) werd het ineens 9-7. Het derde scoorde vlak daarop de aansluitingstreffer, maar de reactie van Tessa kwam direct, doordat zij mooi een doorloop afrondde. Het derde zette ons daarna flink onder druk, maar faalde in de afwerking, wij deden dat niet en door doelpunten van Jeffrey (schot) en Jeroen (strafworp) werd het 12-8. Wij hielden daarna knap en stand en beslisten zodoende de wedstrijd in ons voordeel. Al met al een leuke wedstrijd die van beide soms slordig was, maar daar gaat het niet om, het belangrijkste is dat je weer een wedstrijd speelt. Wij willen als het vijfde en het derde, de toeschouwers bedanken die naar ons kwamen kijken. En wij als vijfde hebben ook nog de boodschap, blijf waakzaam met de corona, en gebruik zeker in het OV je mondkapje, want het is nog niet over.

Lees hier meer nieuws