Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip promoveert naar overgangsklasse in een tot de nok toe gevulde sporthal na tweeluik met VIKO 1

Nadat ik vandaag twee hectische en spannende wedstrijden te hebben gezien, naderde het hoogtepunt van de dag, namelijk dat ons eerste, voor het sinds 2016 kon promoveren naar de overgangsklasse. Normaal zou ik op de zaterdag voor Pasen, naar mijn moeder gaan, maar met mijn paarse hart, kon ik dat natuurlijk niet maken. Dus bijtijds mijn vaste plek betrokken (te midden van onze die hard fans van Victor). Je zou denken, iedereen is al met Pasen bezig, maar daar hebben jullie het mis. De tribunes waren snel vol gelopen, en het was een drukte van jewelste. Victor (onze supportersvereniging) had al onze jeugd zoveel mogelijk naar ons vak gedirigeerd, en ook omdat wij nu meerdere trommels hebben, was het snel erg sfeervol. Uit was er weliswaar ruim gewonnen (17-23), maar ik had Bart voor de wedstrijd gesproken, en die was voorzichtig (maar wel vol vertrouwen), want je weet het nooit. Ik had dat gevoel niet. Want thuis is ons publiek (zoals in ons lijflied) altijd de negende man, en dat geeft sowieso een extra boost. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Teun (aanval), Julia, Sarah, Wouter en Irwan (verdediging). Zoals ik al aangaf zit ik in ons supporters vak, en ging direct na de uitworp, de trommelgroep zijn werk doen, om sfeer te maken. En ja hoor Rianne (schot) opende koel maar bedaard de score, en daar volgde een oorverdovend lawaai op, dus dacht zij, laat ik er een mooie draai aangeven, en ja hoor zij rondde mooi een doorloop af. Sarah (schot) en Julia (mooi en koel genomen vrije bal) brachten ons op een 4-0 voorsprong. VIKO wilde laten zien, dat zij niet voor ons onder deden en gaven gas, maar het was Rianne (schot) die de 5-0 scoorde. In de zaal heerste inmiddels een euforische sfeer, maar de wedstrijd duurde nog lang. VIKO bracht de stand terug tot 5-3. Even leek het erop of zij zouden doorstomen, maar dat was ijdele hoop, want door doelpunten van Romee (vrije bal), Rianne (doorloop), Wouter (schot, de eerste heer die scoorde vandaag), Irwan (schot) en Niels (doorloop) werd het 10-3. Daarna even gas terugnemen, en daar profiteerde VIKO goed van, want men kwam terug tot 10-7. Niels (schot) scoorde de 11-7, en dat werd direct gevolgd door een wissel, namelijk Jelle kwam erin voor Teun. VIKO maakte gebruik hiervan en scoorde de 11-8, maar het was good old Irwan (schot) de ruststand bepaalde op 12-8.

In de rust, was het voor iedereen even bijkomen, en een drankje tot zich te nemen, om zich klaar te maken voor het slot van dit zaalseizoen. Iedereen zat koud op zijn plek, toen Romee (schot) de 13-8 scoorde. Karen kwam Sarah, en dat was het sein voor het tactisch  wisselen, wat aan beide kanten plaats vond. Rianne lokte net als wel vaker, heel slim een strafworp uit, die zij na ondanks het feit dat VIKO haar uit haar concentratie probeerde te brengen, cool afmaakte. Teun (schot) scoorde de 15-8, maar VIKO probeerde het wel, en wist de stand op 15-10 te brengen. Op dat punt begon ik mij te realiseren, dat promotie een feit was, want VIKO moest wel heel veel maal scoren, en gezien het verloop van de wedstrijd zat dat er niet echt in. Onze supporters bleven zingen en trommelen uit alle borst, en ja hoor Rianne (schot) scoorde de 16-10. Ook nu weer een dubbele reactie van VIKO (16-12). Maar wij sloegen direct terug door doelpunten van Rianne, Niels (beide met een schot) en Irwan die een doorloop afrondde zoals alleen hij dat kan (19-12). Rianne Veerman, kwam erin voor Karen en VIKO leek weer te gaan profiteren, maar daar was plots Julia (schot) die mooi afrondde. Na dit doelpunt zakte even de concentratie, en zo werd het 20-14. Jelle dacht, het gaat toch niet gebeuren dat in deze wedstrijd VIKO het laatste woord heeft, en deed zijn gedachte heer aan, want met een schot en een mooie wegtrekbal bepaalde hij de eindstand op 22-14. Vlak daarop klonk het eindsignaal en explodeerde de supporters, iedereen was euforisch, en dat werd mooi afgemaakt, met onze paars zwarte confetti. Na afloop iedereen nog gefeliciteerd, maar ook een compliment voor al onze supporters, want vanavond bleek weer eens, hoe hecht wij als vereniging in alle lagen zijn. Maar ook een compliment voor Victor, top hoe jullie de sfeer aanjagen. En ja ook een compliment aan de spelers en staf, want het was niet altijd makkelijk dit seizoen. Aan al jullie kijkers, ga ook op het veld kijken naar deze toppers, en ga dan vooral genieten van hun spel. en plezier.