Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
#samenvictum
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!
korfbalvereniging Victum
2020:Victum 40 jaar!

Vlaggenschip verliest kansloos de topper tegen Spirit 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip verliest kansloos de topper tegen Spirit 1

Vandaag was een drukke dag, nadat gisteren het klaverjassen (ik was om 02.15 uur thuis) succesvol was verlopen, mocht ik vandaag ook weer fluiten (de B2). Daarna lekker douchen, en mijn plekkie opgezocht om het eerste en tweede te gaan bekijken. Vorige week was ik biet zo tevreden over mijn verslagen (ik had een nieuwe laptop, maar mijn verslagen verdwenen, ineens, en om dan opnieuw te schrijven, lukt bij mij niet, omdat ik dat doe vanuit mijn eerste ingeving doe. Maar goed vandaag ga ik dat goed proberen te maken. Het was lekker druk langs de lijn, en beide teams hadden zin in dit duel om de eerste plaats. Wij begonnen met Romee, Rianne, Niels, Teun (aanval), Julia, Karen, Jelle en Irwan (verdediging). Spirit trok het initiatief direct naar zich toe, en nam een 0-2 voorsprong. Irwan (strafworp) reageerde daar direct op. Spirit bleef rustig en liep uit naar 1-5. En het leek erop dat deze overrompeling succes had.  Maar zoals wel vaker toonden wij veerkracht, en door doelpunten Irwan (twee schoten) werd het 3-5. In de periode die nu volgde werd er om en om gescoord. Niels (strafworp, 4-6) en Julia (omdraaibal, 5-7) brachten de spanning weer in de wedstrijd, maar het was Spirit dat de ruststand bereikte met een 5-9 voorsprong.

De tweede helft beloofde een spektakel te worden, maar het was Spirit dat de 5-10 scoorde. Daarna ook nu weer een periode van om en scoren. Irwan (schot, 6-10, Romee (schot, 7-11), daarna waren het Karen en Niels die beide met een schot de stand 9-12 brachten.  De wedstrijd verhardde zich en aan beide kanten waren er plaats fouten, en was de afronding niet perfect. Toch wist Sprit twee maal te scoren, en liep uit naar 9-14. Jelle (doorloop) en Niels (strafworp) brachten het verschil terug tot drie (11-14). Maar verder liet Sprit het niet komen, zij faalden niet, en liepen uit naar 11-17. Patrick kwam erin voor Irwan, en het tactisch wisselen begon. Spirit liep alleen maar verder uit en stond het ineens 11-21, Niels (schot), scoorde de 12-21, en daarna kwam Sarah erin voor Romee. Beide teams bleven knokken, en het was Sarah (schot) die de eindstand bepaalde op 13-21. Al met al een terechte nederlaag, maar ondanks dat, is het toch maar mooi, dat wij lang meestreden voor de titel, die binnen Victum eigenlijk door niemand verwacht werd.  Een compliment aan Bart en Erwin is dan ook zeker op hun plaats. Voor ons ook zeker een leermoment, en dat is dat je moet blijven knokken hoever je ook achterstaat, want in een wedstrijd is alles mogelijk. Ik kan het weten, want ik heb als speler, dat ook meerdere malen meegemaakt.