Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip wint eerste thuiswedstrijd voor uitzinnig publiek, verdiend van HKV/Ons Eibernest

Vandaag had ik alle tijd de wedstrijd van het vijfde was verschoven, dus kon ik ij rustig richten op de selectie. De tegenstander roept bij mij herinneringen op aan mijn eigen carrière als speler. Ik speelde toen tegen HKV maar ook tegen Ons Eibernest, en dat was in de jaren dat beide teams op het hoogste niveau acteerden.  Maar ook nostalgie, want ik hoorde eindelijk weer eens het Haagse taaltje, ik ben namelijk een echte Hagenees (hartje Schilderswijk). Vooraf nog even met Coen gesproken, en ik kreeg van hem de opstelling. Wij begonnen met Romee, Karen (voor insiders Kaar), Wouter, Niels (aanval), Julia, Sarah, Patrick en Irwan (verdediging). Het weer was onstuimig en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Ook nog even met de scheids gesproken, die helemaal uit Ede kwam. Maar goed, HKV/Ons Eibernest nam direct het initiatief en opende de score, even leek het erop dat wij overrompeld waren, maar dat bleek schijn, want door doelpunten van Niels (schot) en Julia (vrije bal) werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Maar goed korfbal is een sport waarin veel gescoord wordt, en HKV/Ons Eibernest draaide de wedstrijd om in een 2-3 voorsprong. Maar wij bleven ons houden aan de opdrachten, en dat werd beloond, want door doelpunten van Kaar (ik moest dit schrijven van haar, maar haar echte naam is Karen) met een afstandsschot, Irwan, die ook van afstand scoorde, na een mooi opgezette aanval en Julia (schot) werd het 5-3. HKV/Ons Eibernest scoorde de 5-4, maar wij sloegen keihard terug. Want door doelpunten van Kaar (schot) en Julia (schot en vrije bal) werd de ruststand bereikt met een 8-4 voorsprong.

In de rust nog even met de scheidsrechter bijgepraat over de eerste helft. Ondanks een dreigende lucht bleef het droog met af en toe een spatje regen. Beide teams hadden er zin in, en het was HKV/Ons Eibernest dat de score opende (8 – 5). Daarna ontspon zich een boeiend duel op het scherpst van de snede. Bij HKV/Ons Eibernest liepen wat spelers warm, en daar maakte ik een praatje mee, want best wel interessant was. Niels (schot), scoorde de 9-5, direct gevolgd door de 9-6. Julia, dacht dat kan ik ook, en boem het schot klapte hard door de korf. Mark kwam er toen in voor Niels, en wij bleven geconcentreerd spelen. Want ondanks het feit dat de tegenstander inmiddels op 10-8 was gekomen raakten wij niet in paniek. Want door doelpunten van Irwan (schot) en Julia (vrije bal) werd het 12-8. Dat HKV/Ons Eibernest de 12-9 speelde, was de wedstrijd gespeeld. Ruben kwam er vlak voor tijd nog in, maar het bleef bij deze stand. AL met al een boeiende wedstrijd, en ik zag nu toch al een beetje de hand van Coen en Raymond. Na afloop nog even met de scheids zitten praten, en daarna ook nog even met de Coen en Raymond. Ik wil dan ook, toch het vele publiek bedanken wat ons eerste aanmoedigde, en dan doel ik vooral op het feit dat er ook jeugd  kwam kijken. Blijf dit doen, want je kan veel van het eerste, maar ook het tweede leren.