Wedstrijdverslag Maassluis 1 – Victum 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Wedstrijdverslag Maassluis 1 – Victum 1

Afgelopen zaterdag stond in het teken van herstellen na het zure verlies tegen Refleks 1. Een onnodig verlies, wat ook tijdens de bespreking donderdag werd benoemd. Echter, hoe gaan we ons herpakken? Er staat hier een ploeg met kwaliteiten, dus waar ligt het aan?

Één team, één taak. Met de focus op onze eigen sterke punten stonden we afgelopen zaterdag de hele wedstrijd als één front in het veld. Maassluis opende de wedstrijd met een voorsprong van 3-0. Wij hielden het hoofd koel en kwamen al snel terug tot een score van 4-4, om vervolgens door te stomen naar de 4-7 voorsprong.

Maassluis had moeite met de verdedigende pressie die Victum gaf, en met eenzelfde voorsprong van 3 punten gingen we de rust in (5-8). De boodschap die Victum 1 meekreeg in de rust was ‘zo doorgaan, en vooral niet verslappen’. Dit werd gehoord, direct na het fluitsignaal liepen we uit naar 4 punten verschil.

Echter een doelpuntloze fase aan de kant van Victum en flink wat wissels bij Maassluis zorgde voor een opleving bij de tegenstander. Zo scoorden zij 6 keer op rij en draaiden de stand om tot 12-10. Tijd dat er ook bij Victum iets gebeurde: Patrick werd van vak gewisseld en Teun en Rianne kwamen er als frisse krachten in.

Victum bleef strijden, met nog 10 minuten op de klok. Bij de gelijke score van 12-12 kregen we een strafworp mee, waardoor de belangrijke 12-13 werd gescoord. De laatste twee doelpunten werden gescoord door de invallers Teun en Rianne, tegen een Maassluis die de laatste paar minuten niet meer kon bijbenen.

Ondanks een mindere fase straalt Victum 1 tijdens deze wedstrijd vertrouwen uit en zet een knappe teamprestatie neer. Door deze overwinning stijgt Victum naar de derde plaats, met twee punten achter Maassluis, die na vijf overwinningen op rij verliest van ons vlaggenschip.

Komende zaterdag, 29 oktober, speelt de selectie een laatste thuiswedstrijd om de eerste helft van de veldcompetitie af te sluiten, zien we je daar?