Wedstrijdverslag Velocitas 1- Victum 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Wedstrijdverslag Velocitas 1- Victum 1

Afgelopen zaterdag mocht Victum in het zonnige Leiderdorp tegen Velocitas spelen. In deze wedstrijd stond er veel op het spel. Velocitas was op dat moment 1e in de poule met 8 punten en Victum stond daar vlak achter met 6 punten. Winst zou dus betekenen dat Victum gedeeltelijk op de 1e positie zou komen te staan met Velocitas.

Na een inspirerende bespreking, over dat wij als team collectief de winst binnen moeten slepen (geïnspireerd op het mooie cadeau dat Theo Bosmans aan trainer Coen had gegeven), begon de wedstrijd. Velocitas nam in het begin van de wedstrijd gelijk het initiatief en kwam 9-5 op voorsprong. Echter toonde Victum veerkracht. Na twee schoten van Romeé en Niels en twee strafworpen van Patrick en Irwan bracht Victum de stand terug naar 11-10. Toch pakte Velocitas net voor de rust een gaatje en stond het 13-11 in de rust.

Na duidelijke afspraken te hebben gemaakt in de rust ging Victum vol vertrouwen de tweede helft in. Door schoten van Wouter en Julia werd de stand al snel gelijk getrokken. Romeé zorgde met een mooi schot er zelfs voor dat Victum voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam met een stand van 13-14. Naast het scoren begin tweede helft, zorgde het strakke verdedigen er voor dat het publiek van Velocitas voor een lange tijd erg stil was. Helaas kon Victum het strakke verdedigen niet belonen met nog meer doelpunten, waardoor Velocitas uiteindelijk de voorsprong weer overnam naar 19-18. Nadat Velocitas de voorsprong had gepakt gooide ze de wedstrijd op slot en werd de wedstrijd steeds fysieker. Dit resulteerde in een 23-18 nederlaag voor Victum en nog een gele kaart voor een heer van Velocitas.

Helaas geen positief resultaat wat betreft uitslag, maar wel positief resultaat wat betreft de stappen die we als team zetten. Refleks zal onze volgende wedstrijd zijn om te laten zien wat we kunnen!