Menu

Pub Quiz overstijgt verwachtingen en is een doorslaand succes

Afgelopen zaterdag was er de door Peter Donker georganiseerde Pub Quiz op het veld, en dat was achteraf gezien een geweldig succes.

Vorige week donderdagavond werd ik door Jeffrey Wallenburg gebeld of ik in zijn team wilde zitten. En ik zei direct ja, want met Arman Kliest en Thomas Kuijt hadden wij een super team (ha, ha). Zaterdag ochtend nog even door de geschiedenis van Victum gebladerd, en om een uur of half 2 op de fiets naar het veld. Het was inmiddels een stralende zaterdag geworden, en ik had er zin in. Aangekomen op het veld waren er 10 tafels en dus 10 teams (ik kan wel vertellen wie er in die teams zaten, maar dat wordt teveel, wil je het weten, ik heb het hele archief meegenomen en gekregen van Peter). Maar goed, ik ging om 14.00 uur aan tafel 5 zitten (wij hadden als naam jemoederopeenhobbelfiets), en ja hoor ik zat net stond er al een koud biertje voor mijn neus, nou dat beloofde wat. De quiz begon stipt om 14.30 uur, en stond onder leiding van Peter en zijn charmante assistent Kees van der Wurff. De eerste ronde ging over Korfbal, en was amusant zeker als je ziet hoe iedereen de hersens liet kraken. Daarna volgde ronde twee (Sport Algemeen), en ook nu weer soms verhitte discussies. Ronde drie ging over Victum, en daar zaten best moeilijke vragen bij, waarbij de oudere leden, maar ook sommige jongere toch de goede antwoorden wisten.

Daarna voor de liefhebbers een rook c.q. plaspauze. Ronde vier (Muziek) en Ronde vijf (Corona) leverde ook weer leuke discussies op. De zon ging lekker doorschijnen en menig persoon kreeg een rood hoofd, en dit was natuurlijk ook goed voor de omzet. Ronde zes (Sport Algemeen) en Ronde zeven (Korfbal) verliepen ook soepel en het werd steeds gezelliger. Het hoogtepunt was Ronde acht, wat ging over de geschiedenis van Victum, en ook nu weer hilarische taferelen, ondertussen was het 17.00 uur geworden, en toen de rook was opgetrokken was team zeven “De Dark Angels” de winnaar met Team vijf (ja, ondanks dat bij ons het bier rijkelijk vloeide) waren wij toch scherp en werden tweede. Ik wilde daarna lekker naar huis gaan, maar ja je weet hoe dat gaat, uiteindelijk was ik moe maar voldaan, pas om 19.30 uur thuis. Al met al een zeer geslaagde dag en dit is zeker voor herhaling vatbaar, ik wil dan ook langs deze weg Peter bedanken voor de organisatie. En toen ik om mij heen keek zag ik dat iedereen er van genoten heeft. Dus was jij er dit jaar niet bij, hou de agenda in de gaten, want wie weet is de Pub Quiz er volgend jaar weer.

Ik wens iedereen langs deze weg een prettige vakantie toe, en wat het belangrijkste is stay safe.

Theo Bosmans

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on print

Lees hier meer nieuws

Scroll naar top